5 помилок, якими дорослі псують ігри дітей

Багато сучасних батьків нарікають, що, мовляв, нині діти якісь не такі – не хочуть грати, не мають улюблених іграшок, постійно сидять у гаджетах. Так воно так! Але дайте відповідь чесно на запитання – хто ж зробив нинішніх дітей такими? Чи не ви самі, панове дорослі? Може ви робили якісь помилки, якими псували дитячі ігри, і тому тепер вашу дитину не цікавлять іграшки? Давайте розумітися. Сьогодні ми розповімо з порталом https://supercomputer.com.ua/ про п’ять поширених помилок, здійснюючи які дорослі псують дітям ігровий процес.

Помилка №1 Занадто багато іграшок

У сучасних батьків, особливо тих, чиє дитинство припало на 90-ті роки, не було великої кількості іграшок. У кращому разі грали тим, що залишилося від старших братів та сестер. Тому зараз такі батьки намагаються поповнити цей недолік на своїх дітях. Однак тим самим вони надають малюкам ведмежу послугу. Велика кількість іграшок не дає дитині виявляти фантазію, і навіть викликає в ньому нудьгу. Також дитина не дорожитиме іграшками, якщо знає, що в наступний похід магазин ви обов’язково купите йому нову.

5 помилок, якими дорослі псують ігри дітей

Помилка №2 Не ті іграшки

Деякі дорослі вважають, що вони краще знають, якими іграшками має грати їхня дитина. Тому, наприклад, замість машинки на пульті управління, про яку мріє малюк, купують йому конструктор, чи навпаки. Цілком природно, дитина не гратиме тією іграшкою, яку не хотів.

Ще один варіант не тих іграшок, це коли вони куплені за віком. Безглуздо чекати, щоб шестирічне маля раптом зацікавилося іграшкою, розрахованою на трирічного. І навпаки, трирічний просто не подужає складність іграшки розрахованої на старший вік, він або просто втратить до неї інтерес, або зламає.

Помилка №3 Завантаженість заняттями

Ще одна поширена помилка сучасних батьків. У гонитві за найкращим майбутнім для своєї дитини вони починають віддавати малюка на всілякі розвиваючі гуртки та заняття. Трирічки навчають кілька мов, відвідують басейн, займаються балетом. Батьки всіма силами прагнуть зробити з дитини генія. А тим часом у дитини в цьому круговерті «розвивашок» не залишається часу на просту гру, яка також є необхідним етапом дорослішання.

5 помилок, якими дорослі псують ігри дітей

Помилка №4 Тотальний контроль

Деякі батьки надто контролюють свою дитину. Вони не дають йому свободи та/або можливості самому себе розважити. У результаті малюк, залишившись без напрямного, губиться і не знає, чим і як себе зайняти. У дитини має бути можливість для самостійних ігор.

Помилка №5 Дитина надто багато дивиться телевізор

Вище ми написали про батьків, які надмірно навантажують свою дитину різними заняттями, що розвиваються. Але є й інші, хто навпаки практично не приділяє малюку свого часу, посадивши його перед телевізором дивитися мультики. Як результат у таких дітей виникають проблеми з концентрацією уваги, фантазією та логікою, тому вони можуть самі зайняти себе якоюсь грою.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *