Перед вами чудові сім рецептів з числа популярних у 2023 році, по одному в різних номінаціях. Ми узяли самі популярні рецепти на сайті amatey.com.ua. Відзначайте рецепти, що сподобалися, в коментарях.
Номінація “Сніданки”
Оладки на збитих білках – чудовий варіант сніданку. Тісто для оладок на молоці замішується із збитими яєчними білками, що забезпечує легкість та ніжність. Смажаються оладки на малій кількості рослинної олії, виходять схожими на панкейки.
- борошно,
- яйця,
- молоко,
- олія рослинна,
- сік лимонний,
- цукор,
- ванілін,
- масло вершкове (для подачі),
- мед (для подачі).
Номінація “Супи”
Мексиканський томатний суп з фаршем, квасолею та кукурудзою – для любителів гострих та незвичайних перших страв. Суп по-мексиканськи має пікантний, насичений смак, має приємний аромат і виглядає дуже апетитно. А готується дуже просто та відносно швидко.
- фарш яловичий,
- помідори консервовані у власному соку,
- квасоля консервована,
- кукурудза консервована,
- олія рослинна,
- зіра,
- часник,
- перець чорний мелений,
- сіль,
- перець чилі,
- зелень петрушки.
Номінація “Вечері”
Макарони з овочами в томатному соусі – відмінна страва для простої та смачної вечері. Поки варяться макарони, готується апетитний соус із цибулі, солодкого перцю, помідорів та томатної пасти. Потім все з’єднується. Овочі роблять страву соковитою, з насиченим яскравим смаком та ароматом.
- макарони,
- перець болгарський,
- помідори,
- цибуля ріпчаста,
- часник,
- томат-паста,
- сіль,
- перець чорний мелений,
- олія рослинна,
- зелень петрушки.
Номінація “Випічка”
Бездрожжеві пиріжки на сметані з морквою та родзинками довго не затримаються на столі. Тоненьке, трохи хрумке тісто і смачна соковита начинка, хоч і досить проста. Тісто для пиріжків готується на сметані. Начинка – з відвареної моркви з вершковим маслом, цукром та родзинками.
- борошно,
- сметана,
- яйця,
- сіль,
- морква,
- родзинки,
- олія вершкове,
- цукор,
- олія рослинна.
Номінація “Рецепти на вихідні”
Рибу, запечену з помідорами, сиром та майонезом, можна назвати рибним варіантом м’яса французькою. Філе риби залишається соковитим, а у формі при запіканні риби утворюється ніжний соус, в якому поєднуються всі смаки компонентів страви.
- філе риби,
- цибуля ріпчаста,
- помідори,
- майонез,
- сир сулугуні,
- зелень кропу,
- сіль,
- перець чорний мелений,
- лимон.
Номінація “Солодощі”
Пісочне печиво “Сірники” точно приверне увагу незвичайною формою. Приготувати пісочне тісто – простіше простого, а щоб сформувати печиво у вигляді сірників, потрібно буде запастися терпінням. Печиво виходить цікавим, хрустким та смачним.
- борошно,
- яйця,
- вершкове масло,
- крохмаль картопляний,
- розпушувач,
- шоколад чорний,
- цукор,
- пудра цукрова.
Номінація “Салати та закуски”
Салат з пекінською капустою, кукурудзою, помідорами та сиром – об’ємний, легкий і водночас поживний. Хрумка пекінська капуста чудово поєднується з соковитими помідорами і солодкуватою кукурудзою, а відварені яйця і твердий сир роблять смак більш завершеним.
- капуста пекінська,
- помідори,
- кукурудза консервована,
- сир твердий,
- яйця,
- сметана,
- гірчиця,
- сіль.