Їх видно в дзеркалі: ці зміни на шкірі говорять про рак, діабет і цироз печінки

Їх видно в дзеркалі: ці зміни на шкірі говорять про рак, діабет і цироз печінки

Шкіра є найбільшим органом, який захищає людину від різних загроз з навколишнього світу. Зміни на шкірі можуть свідчити про проблеми зі здоров’ям. Сімейний лікар Томі Мітчел перерахував, що може говорити про серйозні проблеми зі здоров’ям.

Висип на грудях

Безневинні шкірні висипання на грудях найчастіше проходять самі за пару днів. Якщо вони затрималися довше, це може казати про хворобу. При цьому можуть з’явитися свербіж, почервоніння, болючі відчуття. Найчастіше медики можу діагностувати у разі алергію чи інфекцію. У цій статті https://shashlichok.org.ua/?p=33893 про це розповідають більш розгорнуто.

Особливим сигналом має стати висипання на грудях у вигляді апельсинової кірки, а також зміна форми сосків, які ніби втягнулися всередину. Це може свідчити про рак молочної залози.

Темні плями пахвами

Шкіра в цій зоні чутлива і може роздратуватися. Темні плями виникають через дії сонця, цього не варто лякатися. Також вони можуть виникнути через гоління, оскільки верстат видаляє верхній шар шкіри, через що виникає подразнення. Темні плями можуть з’явитися від дезодорантів, що містять алюміній та інші хімічні речовини.

Але варто насторожитися, якщо шкіра пахвами сильно потемніла. Це може бути гіперпігментація та чорний акантоз. В такому випадку темні плями можуть з’являтися на складках шиї, в паху, в області пупка. Все це може бути провісником діабету чи навіть діабету 2 типу. Варто звернутися до лікаря-ендокринолога.

Їх видно в дзеркалі: ці зміни на шкірі говорять про рак, діабет і цироз печінки

Себорейний кератоз

Це доброякісні пігментні плями, які з’являються у віці пацієнтів. Зазвичай вони коричневі чи чорні, мають текстуру воску, лусочок і навіть розсипчасті.

Якщо у вас не 1-2 плями, а набагато більше, це привід піти до лікаря. Це може бути симптомом раку, можливо, пухлина розвинулася в якомусь органі. Ракові клітини можуть виділяти речовини, що провокують зростання себорейного кератозу.

Сильна сверблячка

Почервоніла шкіра може жахливо свербіти. Це може бути червоний плоский лишай, який вражає слизові оболонки, наприклад, рот та статеві органи. Лишай не заразний і виникає, коли імунна система дає збій.

Лишай може «поєднуватися» з такими захворюваннями, як:

  • хронічний гастрит,
  • біліарний цироз печінки,
  • виразка шлунка та дванадцятипалої кишки,
  • цукровий діабет.

Ксантоми

Це відкладення жирів у вигляді вузликів жовтувато-білого кольору розміром від 1 до 5 мм округлої або овоїдної форми. Ці горбки можна побачити біля очей, на тильній стороні рук, сідницях, ліктях, колінах або долонях. Все це говорить про надлишок поганого холестерину в організмі. Також це може говорити про підвищений цукор та початок діабету.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *